Decanen/mentoren VMBO

Ook u zult ongetwijfeld leerlingen hebben, die er niet uitkomen wat betreft hun studiekeuze. U kent ze wel: ze stellen de keuze uit, maken de meest voor de hand liggende of kijken alleen naar hun belangstelling. U zou ook willen dat uw leerlingen door de bomen het bos zien en een echt passende keuze maken. En wellicht heeft u in de zoveelste kloon van de BZO geen vertrouwen meer.


Als auteur van de Koerswijzer, een veel gebruikte methode voor LOB, sta ik voor inzicht en overzicht. Leerlingen hebben verschillende keuzestijlen en heel vaak wordt er verre van rationeel gekozen, gezien de vele uitvallers in het Middelbaar en Hoger Onderwijs. Er is niets mis met kiezen op gevoel, maar zonder een stevige ondergrond aan kennis en informatie over wat er te kiezen is, blijft de keuze van een vervolgopleiding een hachelijke zaak. Met mijn methode wil ik zorgen voor die ondergrond.


Om uw leerlingen meer houvast te bieden bij de keuze van hun studie heb ik de site kieswijzermbo.nl gemaakt. Uw leerlingen kunnen om te beginnen vrij rondneuzen en kijken naar welke richtingen er zijn. Ze kunnen rechtstreeks doorlinken naar allerlei interessante websites. Ook kunnen ze de ingangen als grondhoudingen, beroepensectoren en iets met... gebruiken.


Daarnaast heb ik het zogenaamde GRIP programma ontwikkeld. Het bestaat uit diverse vragenlijsten/testen op het gebied van belangstelling, capaciteiten en persoonlijkheid. Aan het GRIP programma zijn kosten verbonden. Op de site vindt u informatie over het programma en de kosten.


Wanneer u als decaan of mentor ge?nteresseerd bent in het GRIP programma voor een of meerdere leerlingen kunt u het beste even per email contact opnemen. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.


Heeft u interesse in een van de werkboeken van de Koerswijzer, neem dan contact op met uitgeverij Esstede Contactpersoon dhr. Bart van Schijndel
www.esstede.nl en esstede@home.nl


NB Er bestaat ook een site mijnstudiekeuze.nl, voor leerlingen van HAVO en VWO die naar het Hoger Onderwijs willen en de site mijnprofielkeuze.nl waarin ik uw leerlingen help bij het kiezen van een passend profiel.